ΤΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ?????

Πώς να χωρέσεις σε 24 ώρες δουλειά, μετακινήσεις, αγκαλιές, παιχνίδια, χάδια, χαλάρωση, μαγείρεμα, δουλειές σπιτιού, εξωτερικές δουλειές, επικοινωνία με σύντροφο – φίλους – οικογένεια…., προετοιμασία για την επομένη μέρα, ύπνο….
Βλέπω μαμάδες καθημερινά στο ίντερνετ που οργανώνουν δραστηριότητες για τα παιδιά τους εντός και εκτός σπιτιού. Μάλιστα κάποιες οργανώνουν και ομάδες παιχνιδιού! Άλλες αλλάζουν τη διακόσμηση του σπιτιού τους με κάθε αλλαγή εποχής, με νέες κατασκευές κάθε φορά (τι αποθηκευτικούς χώρους έχουν για τις παλιές άραγε??!!). Επίσης υπάρχουν εκείνες που δοκιμάζουν συνέχεια νέες συνταγές γλυκές, αλμυρές, για θεματικά πάρτυ….. και πραγματικά αναρωτιέμαι τι κάνω λάθος!
Πώς να χωρέσω όλα αυτά στα απογεύματα (δλδ 4:00 – 7:30) που μαζευόμαστε στο σπίτι μας και πρέπει να φάει η μαμά και ο μπαμπάς, να αδειάσουμε την τσάντα του σχολείου, να πλύνουμε πιάτα, να πούμε τα νέα της ημέρας, να ετοιμάσουμε βραδινό για το κορίτσι μας, να το αγκαλιάσουμε – ζαζανέψουμε και τέλος να πάμε για μπάνιο… Αφού κοιμηθεί, να ετοιμάσουμε τσάντα με φαγητό κ.λπ για την επόμενη μέρα και να κάνουμε υπομονή να πάει 11:30 – 12…. για να συρθούμε στο κρεβάτι μας με την ελπίδα ότι δε θα μας ξυπνήσει με βήχα, κακό όνειρο, βρεγμένο κρεβάτι… αφού έχουμε πάει την Ζωή μας ενώ κοιμάται στο γιογιό…. Και όλα αυτά, μόνο με την προϋπόθεση ότι έχω μαγειρέψει το ΣΚ ή κάποια προηγούμενη μέρα, δεν έχουμε κάποια εξωτερική δουλειά, δεν έχουμε κανονίσει να πάμε βόλτα…. Γιατί και οι βόλτες «πληρώνονται»! χαλαρώνεις, περνάς καλά και επιστρέφεις για μπάνιο κατευθείαν. Παρόλα αυτά, όσα θα είχες κάνει μέχρι το μπάνιο… πρέπει και πάλι να τα κάνεις!
Πόσα πράγματα μπορεί να χωρέσει κανείς σε 3.5 ώρες χρόνου με το παιδί του???
Μήπως κάτι δεν κάνω καλά? Μήπως χρειάζομαι διακοπές??

vacations

Advertisements

2 thoughts on “ΤΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ?????

  1. ποσποσα να χωρεσεις αραγε σε λίγες ώρες; Θελω να πιστευω οτι περισσοτερες απο αυτες τις μαμαδες που αναφερες, βαζω και τον εαυτο μου μεσα, εχουν ιεραρχησει προτεραιότητες εχουν βοηθεια πχ απο τον συζυγο και ισως απο τους παππουδες , και το κυριώτερο οργανωνουν αριστα τον χρονο τους και κανουν ή μαλλον κανουμε πολλα πραγματα μαζί ειδικα με τα παιδια (κατασκευες, καποιες δουλειες στο σπιτι). Εξαλλου η φυση της γυναίκας δεν ηταν παντα να κανει πολλα πραγματα μαζί;

    Like

    • Έτσι κάπως είμαι και εγώ… Με βοήθεια και σε φουλ οργανωση… Παρολαυτα η κούραση κάποιες φορές είναι μεγάλη και οι αντοχές πέφτουν (ειδικά αν δεν κοιμάσαι αρκετά. είναι κα τόσα πολλά αυτά που θελω να κανω με το κοριτσι μου… Τοσες οι ιδέες…

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s