ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΙΧ…

Πριν δύο μέρες, περίπου 8μμ, σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, μηχανάκι χωρίς φώτα με οδηγό κύριο και παιδάκι γύρω στα 7-8 χρονών μπροστά του, ανάμεσα στα πόδια του. Περνάω από δίπλα του και από το παράθυρο του λέω ότι δεν έχει αναμμένα φώτα. Γυρίζει, με κοιτάζει με ύφος «άσε μας τώρα κυρά μου….» και φεύγει….
Χτες το μεσημέρι, αυτοκίνητο με μαμά που οδηγεί και φοράει τη ζώνη της κανονικά και στο πίσω κάθισμα δύο παιδάκια 3 και 7 περίπου χρονών, το ένα καθισμένο στη θέση χωρίς ζώνη και το άλλο όρθιο!

01.limghandlerhttp://www.imommy.gr/webtv/?vid=1074

Θυμάμαι επίσης όταν πλησίαζε ο καιρός να γεννήσω και συζητούσαμε για καρεκλάκι αυτοκινήτου, για να βγούμε από την κλινική. Ήταν πολλοί αυτοί που μου έλεγαν «Πόσο θα το χρειαστείς στην αρχή το καρεκλάκι? Θα είναι και χειμώνας, θα κάνει κρύο και δε θα είναι για βόλτες… Άλλωστε στην αγκαλίτσα θα τη βγάλεις από την από την Κλινική, σιγά να μην κάτσει στο καρεκλάκι!» Η Ζωή μου μας μαλώνει αν δε βάλουμε και εμείς ζώνη αμέσως μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο! Φυσικά βάζει ζώνη και στα κουκλάκια της που μετακινούνται μαζί μας!

Σήμερα διάβαζα το http://anapodakathismata.blogspot.gr/, ένα blog για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο… Εντυπωσιάστηκα! Ολόκληρο blog για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών!!!

Advertisements

2 thoughts on “ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΙΧ…

 1. Το ξέρεις ότι σε κάποιες χώρες, ΔΕΝ σου επιτρέπουν να πάρεις το νεογέννητο μωρό από το μαιευτήριο, εάν δεν έχεις ειδικό καθισματάκι στο αυτοκίνητο; Εδώ το θεωρούν πολυτέλεια. Η κόρη μου είναι σχεδόν 8 ετών. Το ύψος της δεν της επιτρέπει να κάθεται στο κάθισμα του αυτοκινήτου μόνο με ζώνη. Η ζώνη κρατάει με ασφάλεια άτομα που το ύψος τους είναι 1,30 ή 1,40 μ. (ανάλογα τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου νομίζω). Ε μέχρι να φτάσει αυτό το ύψος και η ζώνη να την αγκαλιάζει όπως πρέπει, θα κάθεται στο ανάλογο για την ηλικία της παιδικό κάθισμα. Δεν είναι ούτε επιλογή μας, ούτε πολυτέλεια. Είναι χρέος μας να προστατεύουμε τη ζωή των παιδιών μας. Πότε θα το καταλάβουμε;

  Like

  • ναι ναι το ξέρω ότι υπάρχουν χώρες που δε μπορείς να φύγεις από την κλινική χωρίς καρεκλάκι… ΕΠίσης ότι τα καρεκλάκια πρέπει να κοιτάζουν προς τα πίσω για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τον ένα χρόνο, αλλά στην Ελλάδα δεν έιναι εύκολο να βρεις τέτοιο καρεκλάκι και αν βρεις οι τιμές είναι αστρονομικές…
   Σίγουρα δεν είναι πολυτέλεια και πραγματικά η αγορά ειδικού παιδικού καθίσματος δε θα έπρεπε να είναι ούτε καν επιλογή….

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s