ΠΙΚ ΝΙΚ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ….

Πόσο πολύ μπορεί να αρέσει στο κορίτσι μου το συμβολικό παιχνίδι! Κούκλες, μωρά, τα αλλάζουμε, τους βάζουμε πάνες, ρούχα βρεφικά δικά της, τους βάζουμε σταγόνες στη μύτη, τους δίνουμε φαρμακάκι όταν είναι άρρωστα, τα κοιμίζουμε, τα ταΐζουμε… Αλλά και μαγείρεμα στην κουζίνα της! Τι κέικ, τι «κοτόπουτο» με ρυζάκι, τι εξωτικοί συνδυασμοί με γλυκά- αλμυρά- ζεστά – κρύα…. Μέχρι που το καλοκαίρι έλεγε «είναι πολύ γκουρμέ αυτό που μαγειρεύω!»
Το Σάββατο λοιπόν και μετά από μία λάιτ αρρώστια, μας ετοίμασε πικ νικ! Βγάλαμε και τα «ειδικά ποτήρια» για πικ νικ!! Μας ετοίμασε σαλάτα με λαχανικά διάφορα αλλά και πορτοκάλι και ακτινίδιο (!), μας σέρβιρε μπυρίτσα για να κάνουμε «γεια μας». Έφτιαξε αυγά, λουκάνικα αλλά και γλυκά, όρισε που κάθεται ο καθένας και καθίσαμε στο πράσινο σα χορτάρι χαλί του δωματίου της για να φάμε και να πιούμε!

4
Ακούσαμε όλη τη γνωστή ιστορία για τα παιδιά της που πάνε στο σχολείο και μετά αυτή πάει στη δουλειά της, τα αδέρφια και ξαδέρφια της, τη γιαγιά (που κάποιες φορές είμαι εγώ!)… Είναι απίστευτο πόση ώρα μπορεί να μιλάει μόνη και να φτιάχνει ιστορίες αν την αφήσει κανείς ή, ακόμα καλύτερα, αν της δίνει υλικό να χτίσει την ιστορία της… Προχτές η μία δασκάλα της μου έλεγε ενθουσιασμένη πως η Ζωή μου πήγε στην τουαλέτα στο σχολείο και αυτή πήρε καρεκλάκι και κάθισε δίπλα της να ακούει τις ιστορίες της! Πολύ υπομονετικές από όλες τις απόψεις οι δασκάλες μας!!
Και αφού μας μαγείρεψες «στα ψέματα», ήρθε η ώρα να το κάνει και «στα αλήθεια» φτιάχνοντας σπιτικά μακαρόνια!

3
Σούπερ ενέργεια για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο που θα συμμετείχε ο μπαμπάς αργότερα την ίδια μέρα!

10154337_587470591364541_500400672633502441_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s