ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΣ….

“Δε θέλω να φοράω βρωμοπάνα τη νύχτα… ” είπε η Ζωή με κλάμα γοερό ένα βράδυ του Αυγούστου στο camping… Από τα συμφραζόμενα καταλάβαμε ότι κάποιο μεγαλύτερο παιδάκι την είχε πει «μωρό» επειδή φορούσε πάνα τη νύχτα! Εντάξει, είσαι 30 μηνών και μόλις 2 μήνες πριν είχες βγάλει εντελώς την πάνα την ημέρα και στο μεσημεριανό ύπνο… Αλλά, είσαι έτοιμη αυτό?? Την απόλυτη απεξάρτηση?? Αλλά αφού το ήθελε τόσο πολύ, εκείνο το βράδυ βάλαμε την τελευταία μας πάνα. Τι θα κάνεις Ζωή αν θέλεις τσίσα (τι αστεία λέξη!!!) τη νύχτα? Θα φωνάζω «μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά…». Ε ούτε μία φορά για την ώρα δεν έχει γίνει αυτό… Και πλένε μαμά σεντόνια στο χέρι στο camping και στίβε με μπαμπά και γείτονες στις 800 στροφές για να στεγνώσουν…..
Τώρα όμως κοριτσάκι μου αρχίζει να κάνει κρύο… και τα σεντόνια δε στεγνώνουν όπως το καλοκαίρι… και προχθές είχαμε 3 «ατυχήματα» σε ένα βράδυ… και η μαμά και μπαμπάς πρέπει να κοιμούνται και λίγο, όχι μόνο να σε σηκώνουν στον ύπνο για να πας στο γιογιό (και να κρατάνε το κεφάλι σου να μην πέσει γιατί κοιμάσαι!) ή να αλλάζουν βρεγμένα σεντόνια κλπ όλη νύχτα…
Και η μαμά αναρωτιέται: Άραγε ο χαμένο ύπνος των τελευταίων σχεδόν 3 χρόνων θα αναπληρωθεί ποτέ?? Άραγε θα ξανακοιμηθώ όλη νύχτα χωρίς εγερτήριο από το «ξυπνητηράκι» μου το αργότερο στις 8πμ ακόμα και όταν είναι στεγνή? Ευτυχώς που υπάρχει η εναλλακτική που αρέσει σε όλους να «ξενοκοιμηθεί» στη γιαγιά και τον παππού!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s